onsdag 3. juli 2013

Banankake / bananbrød

Mmm! Dette er en kjempe søt kake helt uten sukker eller andre søtningstoff. Veldig godt modne bananer bidrar med kjempe søt smak, i en veldig saftig og litt klisset kake (eller bananbrød som mange kaller det). Altså den perfekte kake å lage om man har bananer som har ligget litt for lenge.

Banankake/ brød:

3 godt modne bananer
1.5 dl havremel
1.5 dl hvetemel
1 dl havregryn
1.5 ts bakepulver
1 dl melk
4 eggehviter (kan nok erstattes av to egg, jeg hadde eggehviter som måtte brukes opp)

et dryss kanel over er kjempe godt, kan også blandes i deigen!

Kna bananene- jeg knadde de grovt med en sleiv bare. Bland oppi alt det tørre, så melk og egg og rør sammen. Hell i en godt smurt form, evt brødform med bakepapir i. Stekes på 180*. Min stekte i ca 40 min, men steketiden vil variere ettersom hvilken form man har kaken i og hvor høy den er.. Prøv deg frem, og husk at denne kaken er litt klisset inni selv om den er ferdig, pga bananene. Lurt å avkjøle på rist.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...