Dette er helt i vinden nå, og det er en av våre frokostfavoritter.
Perfekt når man plutselig oppdager på kveldstid at det ikke er brød til frokosten i morgen.
Biercher muesli, Overnight oats, kald grøt, grøt uten koking... Kjært barn har mange navn.. egentlig er det "bare" havregryn lagt i bløt over natten. Du kan bløte det i god eplejus, vann eller melk.
Neste dag rører du inn yoghurt, evt melk, og det du måtte ønske av smakstilsetninger. Eks: raspet eple/ pære, banan, mango, tørket frukt, nøtter, kanel, frø, bær eller hva man måtte ønske/ ha tilgjengelig :) Dette har jeg begynt å servere vesla i huset også - hun syns det er helt topp! Det passer også ypperlig å lage dette av smoothie rester.
Økoligiske Havregryn
Eplejus/ melk/ havremelk/ nøttemelk/ rismelk eller vann
+ Det man ønsker av tilbehør
Ønsket mengde havregryn i en skål, hell på det du ønsker å bløtlegge det i slik at det dekker + litt ekstra, ha plastforlie/ lokk over skålen og la den stå i kjøleskapet minst noen timer, gjerne over natten. Super enkelt, friskt og godt!!
Denne passer supert som babymat, barnemat eller voksenmat, akkurat slik vi liker det :)
Vil du ha med deg dette som lunsj på jobb så lag det i ett glass med lokk. Her kan du lage fine "lag" med havregryn i bløt, så ett lag med bær (gjerne frosne) så frø og nøtter eller noe annet godt :)
Har du noen favoritter som vi ikke har nevnt her??
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar