mandag 6. mai 2013

Pålegg til de minste

Å unngå salt til de minste går fint når man lager maten selv. Den største utfordringen vår i starten var kanksje pålegg? De aller fleste vanlige påleggene vi kjenner til som ost,  skinke og smørepålegg inneholder salt eller sukker. Noen i større grad enn andre selvfølgelig. Her kan det derfor by på litt utfordringer. Vi gir vanlig pålegg, men prøver å variere mye og begrense salt og sukker det vi kan. Her kommer noen tips til fine litt utradisjonelle pålegg som er uten salt og tilsatt sukker:

Avokado, banan, aprikosmos, sviskemos, usaltet smør, ristede solsikke og sesamfrø, solsikkepostei, hummus bærmos av ulike typer friske eller frosne bær, om sommeren er det supert med friske norske bær! Mmmmm!!! Ellers er hjemmelagd nøttesmør supert for de som har begynt å spise nøtter.

Vi har lagd solsikkepostei i dag! Det var toppers, endte med at Lerke spiste postei rullet i kuler :) Oppskrift kommer senere i uka!

Har dere noen gode tips til pålegg for de minste? 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...