Dette er perfekt å lage om man har lyst på noe godt og enkelt til lunsj, eller som tilbehør til middag. Det er også lett om man har noe annet som allikevel skal i ovnen. Kutt opp det du har av rotgrønnskaer, sett inn og vent. Jeg stekte disse sammen med rundstykker. De tok litt lengre tid, men det går fint når man allikevel er i gang. Disse kan spises både kalde og varme og er veldig lette å holde for de minste :)
Grønnsaker i ovn:
Ta det du har, vi brukte:
Gulrøtter, søtpotet og vanlig potet. Andre ting som passer er f.eks kålrot, løk, hvitløk og sellerirot.
Hell over god olje og det du ønsker av krydder.
Ha grønnsakene i ildfast form eller på bakepapir i langpanne.
Stekes i ovn på 200* (jeg bruker varmluft) - i mellom 25 - 40 min avhengig av tykkelsen på grønnsakene. Store biter gir lengre steketid.
Husmorknep: ta alle de oppkuttede grønnsakene i en brødpose, hell oppi olje + krydder og rist posen godt. Da får man fordelt både krydder og olje på en fin måte. Takk for tips Mamma <3
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar