onsdag 29. mai 2013

Spelt Foccacia med soltørkede tomater

Her i huset er vi i full sving med baking til Lerke og hennes kusine Saskia sin navnefest førstkommende helg. Vi lager hjemmelagd koldtbord og jeg er i gang med brødbaksten. Jeg lager flere typer brød, og derfor ikke så veldig mye av hver. Jeg går for finbakst på en slik dag, sånn at brødet blir mer som ett godt tilbehør og ikke så mektig.

Spelt Foccacia med soltørkede tomater:

25-50 g tørrgjær (hvis du har tid til å la det heve en god stund så kan du ta mindre, mer om det skal gå raskere).
1 liter fint speltmel
ca 5 dl lunkent vann
3 ss olje
0.5 ts salt
0.5 ts sukker
Hakkede soltørkede tomater

Bland alt det tørre, tilsett så vann og olje og rør sammen til en tykk grøt. Hev og velv deigen over på stekeplate med bakepapir.

På toppen heller du litt olivenolje, flaksalt (vi lager ett brød uten salt som ungene kan spise av) og timian er veldig godt til soltørkede tomater. Alternativt kan man bruke rosmarin.

Stekes på 225* på nederste rille i 25-35 minutter. Brødet er ferdig når det gir en "hul" lyd når du dunker på det.. Ovner steker ulikt så pass på :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...