Kaldhevede rundstykker med havre og hirse:
230 g økologisk hvetemel
100 g fullkornshvetemel
100 g fullkornshvetemel
70 g hirseflak
100 g havremel
5 dl vann
1 ts tørrgjær
½ ts salt (kan fint utelates)
+ det man ønsker av frø f.eks solsikke, lin, gresskarkjerner eller havregryn, kruskakli osv.
100 g havremel
5 dl vann
1 ts tørrgjær
½ ts salt (kan fint utelates)
+ det man ønsker av frø f.eks solsikke, lin, gresskarkjerner eller havregryn, kruskakli osv.
Trinn 1:Bland alt sammen til en tykk grøt, sett lokk eller plastfolie over og la stå til neste dag.
Trinn 2:Sett ovnen på 270*. Dekk stekebrettene med bakepapir og lag rundstykker ved hjelp av to skjeer, du trenger ikke ta i deigen, bare legg dem utover som ”klatter”.
Trinn 2:Sett ovnen på 270*. Dekk stekebrettene med bakepapir og lag rundstykker ved hjelp av to skjeer, du trenger ikke ta i deigen, bare legg dem utover som ”klatter”.
-Kan pensles med egg og strø på litt frø eller havregryn, men ikke nødvendig.Skru ovnen ned til 250* og stek i 10 – 14 min. Pass på, ovner steker ulikt. Det er veldig viktig for resultatet at ovnen er varm nok når du setter dem inn!
Endret 23.05 til en enda bedre variant (bare om noen har vært raskt ute med første oppskrift).
Endret 23.05 til en enda bedre variant (bare om noen har vært raskt ute med første oppskrift).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar