mandag 3. februar 2014

Enkel gulrot-Risotto

Risotto er kjempe godt og ganske raskt å lage! Nå når den minste i familien klarer å håndtere en skje relativt greit på egenhånd så var dette en super løsning.

Enkel gulrot-Risotto:

4 dl varm kylling/ grønnsak eller buljong
1 gul løk
Hvitløk
1 raspet gulrot
raspet parmesan eller annen god ost, (ca 0.5 - 1 d)
frosne erter

Smelt en ss smør i stekepanne, stek løken og hvitløk gyllen, hiv oppi risottorisen og stek i ett minutt ca. -Kok opp kraft eller buljong og hell det over løk og ris. La det putre, rør innimellom. ca 15 min Tilsett raspet gulrot, og erter helt til sist, og la det putre et par minutter til. Ta risottoen av platen og rør inn en ss smør og parmesanosten. Server med salat og godt brød.
Buljonterninger inneholder ofte mye salt og tilsetningstoffer. På helsekost kan man kjøpe økologisk buljong og buljong uten salt. Dette er fine alternativer om man ikke har hjemmelagd kraft i fryseren eller for hånden :)

Glemte å ta bilde av maten, men deler et gledelig gjensyn med solen fra sist fredag istedet.

1 kommentar:

  1. Risotto er veldig godt, både for store og små! Takk for oppskrift på en gulrot variant :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...