torsdag 24. oktober 2013

Chiligryte med bønner

Mmmm chiligryte er kjempe god høstmat! Det går også veldig raskt å lage! Vi lager denne gryten både med og uten kjøtt. Vanligvis lager vi den ganske sterk med fersk chili, men nå lager vi den heller med chilipulver som er litt lettere å kontrollere :)

Chiligryte med bønner:

1 gul løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 eller 2 bokser hakkede tomater, dette kan du Se an på hvor mye saus du ønsker at retten skal ha.
1 boks røde bønner
2 stk gulrot, i biter eller raspet
hvitløksfedd
kjøtt om du ønsker det. Vi varierer mellom oksekjøtt, karbonadedeig og kyllingfilet.
Chilipulver eller fersk chili.

Stek løken gyllen, tilsett paprika, gulrot og etterhvert bønner. Så tilsetter du chili, fersk eller chilipulver. Her er det nesten umulig å si hvor mye, for styrken varierer fra merke til merke, og med fersk chili varierer det også veldig. Her anbefaler jeg å smake seg fram. Husk det er ingen vei tilbake om det blir for sterkt :) Til sist heller du oppi tomatboksene. (om du skal ha kjøtt oppi steker du dette først og tilsetter det sammen med tomatene). La det hele putre i min 15 min, lengre om du har tid. Som andre tomatretter blir denne også bare bedre av å stå lenge.

Om du skal servere det til de minste som ikke ennå spiser med skje så kan du med fordel ha større biter med gulrot. Bønner er også perfekt plukkmat for små hender.


Serveres med ris, guacamole, rømme og salat.

2 kommentarer:

 1. Hvor tidlig begynte du å gi gryter og lignende? Har tenkt at snuppa på snart 9 mnder er alt for liten enda!

  SvarSlett
 2. Hei :)
  Vi begynte faktisk å tilby rundt 8-9 mnd alder :) Vår datter er født september 2012 og jeg ser at vi hadde både linsesaus, tomatbaserte retter og annet i den alderen. Bildene mine er tidsriktige så om du ser på dato på innleggene så vil du se omtrentling når vi ga den ulike maten :)
  Hvis du syns det er for tidlig så venter du, ta det i det tempoet dere er komfortable med, da blir det best!

  Hilsen Silje

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...