torsdag 17. oktober 2013

Eplegrøt


Mange er så heldige at de kan høste egne epler på denne tiden. Noe bedre enn norske epler skal man lete lenge etter!
Hvis man har veldig mye epler så kan eplegrøt være en enkel måte å få brukt mye epler på. Det er utrolig godt og kan serveres med mye forskjellig alt etter om det er hverdag eller fest!

Eplegrøt
750 g eple 
5 dl vann
sukker (om eplene er sure) dette er en smaksak, prøv deg frem.
kanelstang eller 1 ts kanel


Jevning
1 ½ ss potetmel 
½ dl kaldt vann

Skrell eplene, ta ut kjernehus og del i båter. Rist deg en jevning i ett glass med lokk av kaldt vann og potetmel og tilsett under omrøring. Kok opp og la eplene kokes møre sammen med en kanelstang eller litt kanel. Tilsett sukker i kokevannet om du ønsker det. 

Kan serveres kald eller varm med melk, fløte, vaniljekesam eller is. MMMMmmmm!!! Dette er så godt!!

Hva er din favoritt med epler?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...