søndag 21. september 2014

Hjemmelagd eplemos av 100% epler

Det er utrolig gøy å lage noe av mat man har dyrket selv. Vår siste favoritt her i huset har vært Helios sin eplemos. Den inneholder kun epler og smaker himmelsk! 
Den sommeren jenta vår ble født plantet vi to epletrær i hagen til henne. I år hadde de rekordmange epler! Nam!! De både smakte og luktet fantastisk!

Siden alle er modne samtidig er det fint å lage noe man kan kose seg med lenge fremover. Vi lagde derfor vår egen eplemos. Den ligger nå fordelt i glass i fryseren. Herlig minne vi kan kose oss med utover høst og vinter. Om man ikke har epler i hagen selv så kan man få kjøpt norske epler mange steder nå :)

Hjemmelagd eplemos av 100% epler:

Skrell og del eplene i biter. Fjern kjerner. Legg i gryte og fyll opp med vann til eplene er dekket. Tilsett litt sitron. Kok til eplene er møre. Vi hadde så små båter at her tok det bare rundt 10 min. 
TA VARE PÅ KOKEVANNET!! Hell vannet over i en karaffel eller annen beholder, kjøl ned og sett i kjøleskapet. Dette er herlig eplesaft! Den blir ikke så sterk så den drikkes slik den er.

De kokte eplene moste vi med stavmikser, og fordelte mosen i rene syltetøyglass. Om glassene ikke blir helt fulle kan de fryses slik. Avkjøl før frysing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...