onsdag 3. september 2014

Kremet pastasalat med favorittgrønnsaker

Kanskje ikke det man tenker på som super småbarnsmat? Hos oss er dette en av favorittene hos minstemor, og det var dette vi serverte på ettårsdagen hennes for ganske nøyaktig ett år siden!! Veldig enkelt å lage til mange, og om man velger en pastatype som er enkel for ungene å få tak i så er det dette en super "spis-selv" rett.

Kok opp ønsket pastamengde, vi bruker fullkornspasta. Denne syns vi er best på smak :)

Dressing: lages av lik del rømme og majones (er du bekymret for innholdet i majonesen så kan du fint lage denne selv), tilsett også litt sitron og nykvernet pepper. 
For andre varianter på dressingen kan du tilsette karri eller fersk pesto.

Bland avkjølt pasta med dressing, og tilsett det du ønsker av grønnsaker -og kjøtt om du ønsker det. 
Vi pleier å tilsette oppkuttede sukkererter, mais (minstemors favoritt), paprika, rødløk, avokado og cherrytomater. Og ja, vi har hatt rå løk i siden vår datter var liten og hun knasker i seg rå løk på lik linje med andre grønnsaker:) Den smaker også veldig godt med oppkuttet kyllingfilet, skinke eller bacon om man ønsker en mer mektig variant.
 
Hvis du vil lage det enda litt mer barnevennlig så kan man ha grønnsakene i ulike skåler istedefor å blande alt sammen så kan alle tilsette sine favoritter. Kjempegod sammen med nybakt brød eller rundstykker.

2 kommentarer:

  1. Oppdaget nettopp bloggen din.
    Skal følge med her! Går bare å venter på at småttisen på 5 mnd skal klare å sitte selv så jeg kan begynne å mate han. Veldig greit med matinspirasjon :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for koselig hilsen, og lykke til med maten fremover! Du har en fantastisk fin tid foran deg :) Hilsen Silje

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...