mandag 25. november 2013

Bondeomelett

Jenta vår er kjempe glad i egg, og det passer så fint for det er enkelt å lage, lett å variere og det metter godt. Bondeomelett i brødform er noe av det beste jeg vet av rask og enkel mat. Det passer også supert om man har grønnsaker eller kjøtt til overs fra middag. I utgangspunktet kan man jo putte oppi hva som helst, men noen av våre favoritter er: tomat, løk, kokte poteter, gulrøtter, brokkoli, kylling, skinke, bacon, fetaost, parmesanost eller hvitost. Ikke alt på en gang, men som ulike forslag :) Sett sammen det du liker best!

Her kommer ett forslag, denne ble servert som lunsj for tre voksne med nybakte rundstykker og salat som tilbehør:

Bondeomelett:
 
5 egg 
2 kokte poteter i skiver
2 tomater i skiver
noen kokte brokkoli buketter
2- 3 sneier påleggsskinke, delt i strimler


Jeg gjør slik: ta bakepapir i en brødform, legg nedi det du ønsker av grønnsaker, kjøtt osv. Legg det gjerne fint og lagvis, da ser det bra ut etterpå når du deler omeletten opp i stykker/ skiver. 
Hell over sammenpiskede egg med litt pepper og evt salt og annet krydder i. Stek i stekeovn på 200 grader ca 15 min.

Steketiden vil variere veldig avhengig av hvor mye egg du har i, og om du lager en liten og høy omelett, eller en flat og stor... uansett vil du se at egget er helt gjennomstekt om du rister litt på formen, den skal være fast som en omelett når den er ferdig.

Dette holder seg fint i kjøleskapet og er supert både neste dag og i matpakke :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...